Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Представники єпархіальної прес-служби взяли участь у V фестивалі православних ЗМІ «Віра і Слово»

29-31 жовтня у Москві пройшов V міжнародний фестиваль православних ЗМІ «Віра і Слово», організатором якого виступив Синодальний інформаційний відділ РПЦ. З благословення Високопреосвященнішого Симеона, митрополита Вінницького і Могилів-Подільського, у форумі взяли участь головний редактор газети «Одигітрія» прот. Костянтин Іванченко і співробітник єпархіальної прес-служби Богдан Бондар.
В ході роботи фестивалю відбулася низка зустрічей та круглих столів, на яких обговорювалися питання, що стосуються церковної журналістики, роботи єпархіальних прес-служб і проблем видання друкованих православних ЗМІ. Також були представлені презентації єпархіальних прес-служб та православних ЗМІ. Учасники фестивалю мали можливість поспілкуватися з головою Синодального інформаційного відділу РПЦ В.Р. Легойда, міністром культури РФ В.Р. Мединським, журналістами та видавцями провідних православних і світських ЗМІ.
В останній день фестивалю в Залі Церковних Засідань Храму Христа Спасителя відбулася зустріч Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила з учасниками форуму. В ході зустрічі Святійший Владика відзначив важливу роль інформаційної сфери в житті Церкви і наполіг на виконанні учасниками фестивалю головної місії Церкви — спасіння людини.