Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Митрополит Сімеон освятив престол у селі Миколаївка

24 листопада митрополит Вінницький і Могилів-Подільський Симеон відвідав Свято-Миколаївську парафію с. Миколаївка Літинського району. В співслужінні духовенства митрполит Сімеон звершив чин освячення Престолу та Божественну Літургію. Під час богослужіння підносились заупокійні молитви за тих, хто загинув в роки голодомору 1932-33 років.
Після Літургії та Хресної ходи митрополит Сімеон звернувся до всіх присутніх із проповіддю, в якій закликав віруючих надіятись у своєму житті лише на волю Божу та постійно підносити молитву до Господа про дарування земного благополуччя та спасіння. Також владика привітав настоятеля та парафіян з важливою подією в історії храма – освяченням Престолу. А в знак пам’яті про цю подію архіпастир подарував усім присутнім іконки Святителя Миколая.
В свою чергу настоятель прот. Миколай Строк подякував владиці за його архіпастирський візит та побажав міцного здоров’я, мудрості та сил в несінні нелегкого життєвого Хреста архіпастирського служіння.
По завершенні Літургії владика також відвідав місцевий будинок культури, де в цей день з концертом виступив колектив художньої самодіяльності с. Миколаївка.