Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. Відбулися загально-єпархіальні збори духовенства

30 жовтня відбулися загально-єпархіальні збори духовенства Володимир-Волинської єпархії.
Традиційно наприкінці жовтня священнослужителі Володимир-Волинської єпархії збираються для підведення підсумків, спілкування та обговорення нагальних проблем. У цьогорічному зібранні взяли участь понад 220 священиків та дияконів.
Розпочалися збори молебнем у кафедральному соборі. Після молитви усі перейшли до актової зали музичної школи, де відбулося засідання.
Єпископ Володимир-Волинський і Ковельський  Володимир навів статистичні дані по єпархії та окреслив головні події церковного життя за минулий рік.
Далі до слова були запрошені очільники єпархіальних відділів для звіту про виконано роботу.
Прот Олексій Никитюк прозвітував про діяльність Регентського духовного училища та Паломницького відділу очолюваного ним. Цього року було звершено дві паломницьких подорожі до Святої землі та одна поїздка на святу гору Афон та до святинь Греції.
Прот. Василій Сергійчук розповів про заходи духовної опіки над засудженими у Ковельській колонії для неповнолітніх.
Прот. Володимир Шкварок розповів присутнім про ініціативи єпархії у співпраці з медичним закладами та про діяльність лікарняних храмів та каплиць, яких у єпархії щороку стає більше.
За дорученням голови єпархіального Інформаційно-просвітницького відділу прот. Володимира Ровінського архімандрит Сава (Мякота) розповів про діяльність єпархіальних ЗМІ та участь представників відділу у загальноцерковних заходах.
Голова Відділу у справах молоді прот. Вадим Семчук розповів про роботу відділу. Найцікавіші заходи  — це конференція «Окультизм та магізм як виклики духовній безпеці суспільства» та православний молодіжний КВК. Також вперше було проведено міжнародний молодіжний табір «Оберіг».
Прот. Миколай Рижук розповів про досвід взаємодії зі збройні ми силами та військовими формуваннями. Із сумом священик розповів про скорочення кількості військовослужбовців та повне розформування багатьох військових формувань.  Відтак, у скорому часі військових на території єпархії практично не залишиться.
Секретар єпархіального управління прот. Володимир Лисий у своєму виступі звернув увагу присутніх та деякі практичні та адміністративні  питання.
Наприкінці зустрічі єпископ Володимир відповів на запитання священиків. Особливу увагу владика звернув на необхідності дотримання священиками правил дорожнього руху.
Архієрей закликав священиків до постійного вдосконалювання і праці над собою, як в інтелектуальному так і в духовному плані.

Протодиякон Віктор Мартиненко