Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БІЛА ЦЕРКВА. Архієпископ Августин освятив поклінний хрест на місці майбутнього будівництва нового храму у Білій Церкві

31 жовтня архієпископ Білоцерківський і Богуславський Августин освятив поклінний хрест на місці будівництва нового храму на Таращанському масиві у місті Білій Церкві.
Архіпастиря зустрів з хлібом-сіллю директор художньо-виробничого підприємства «Іконописна школа Бачинського» Бачинський Л.П., який є ініціатором будівництва храму.
Владика звершив чин освячення хреста у співслужінні: секретаря єпархії протоієрея Михаїла Кобулея та кліриків Білоцерківського благочиння. За Богослужінням молилися: намісник Свято-Благовіщенського чоловічого монастиря у м. Києві архімандрит Варлаам (Гергель), схіархімандрит Флавіан (Анісковець), а також працівники підприємства.
Архієпископ Августин привітав Леоніда Петровича з його колективом з потрійним святом: освяченням хреста, днем пам’яті святого ап. і єванг. Луки, на честь якого має будуватися храм, та 20-річчям трудової діяльності художньо-виробничого підприємства і побажав їм Божої допомоги у подальших трудах, а також успішного початку спорудження церкви.
Напередодні, архіпастир відвідав художньо-виробниче підприємство для обговорення з керівництвом організаційних питань.
Цього ж дня у приміщенні єпархіального управління владика мав зустріч з членом Ради Білоцерківської міської громадської організації інвалідів Всеукраїнської громадської організації «Союз Чорнобиль України», радником Голови по боротьбі з корупцією Мажарою С. П..