Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БІЛА ЦЕРКВА. Архієпископ Августин відвідав Білорусь

21 листопада, у день свята Собор Архістратига Михаїла та інших Небесних Сил безплотних, на запрошення Митрополита Мінського і Слуцького, Патріаршого Екзарха всієї Білорусі Філарета архієпископ Білоцерківський і Богуславський Августин відвідав м. Мінськ. У нижньому храмі Собору новомучеників і сповідників Білоруських архієпископ Августин разом із архієпископом Полоцьким і Глубокським Феодосієм звершив Божественну літургію.
Після Богослужіння владика взяв участь у VI міжнародних Свято-Михайлівських читаннях, що пройшли на Свято-Покровській парафії Мінська. Темою цьогорічних читань стала Брестська церковна унія 1596 року, її витоки і наслідки, а також історичний, богословський, культурологічний і інші аспекти феномену уніатства.
Архієпископ Августин виступив з доповіддю «Латинізація церковного життя в уніатській церкві як неминучий наслідок Брестської унії».
У другій половині дня у Мінському Єпархіальному управлінні владику Августина прийняв Митрополит Філарет. Український архієрей передав митрополиту Філарету вітання від Предстоятеля УПЦ, а той у свою чергу передав Блаженнішому Митрополиту Володимиру вітання з 77-річчям від дня народження.
Владики обмінялися думками про сучасний стан Богословя в Українській і Білоруській Церквах, а також обговорили взаємодію Церкви, держави та суспільства обох країнах.