Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ХУСТ. Відбувся Традиційний Хресний Хід

26 серпня,  за благословення   архієпископа Хустського і Виноградівського Марка  відбувся традиційний Хресний Хід, у якому взяли участь священнослужителі та парафіяни єпархії. Кожного року на цей захід збирається все більше людей, що допомагає кожному учаснику бачити необхідність сумісної молитви за всіх жителів  .  Цьогорічний Хресний Хід зібрав багато молоді з різних куточків єпархії та відкрив їм ще одну можливість спілкування.
Богослужіння розпочалося у Кирило-Мефодіївському кафедральному соборі м. Хуст, після чого учасники Хресного Ходу рушили за встановленим маршрутом вулицями міста. Священнослужителі несли ікони та місцевовшановані святині, а миряни – Хрест та хоругви. На основних перехрестях міста читали Святе Євангеліє та кропили всіх присутніх святою водою.
Хресний Хід, який проводить   єпархія кожного року, є відлунням хресних ходів, які колись проходили у Греції. Учасники разом просять у Господа милості для всіх жителів міста та області. На всьому шляху Хресний Хід радо зустрічали жителі міста.