Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

УМАНЬ. За допомоги благодійника у єпархії буде споруджено каплицю на честь ікони Божої Матері «Всецариця»

15 серпня, відбулася зустріч архієпископа Пантелеімона з президентом Асоціації виробників молока Андрієм Євгеновичем Дикуном.
Досягнуто домовленість про спорудження на території Свято-Миколаївського собору в Умані каплички на честь ікони Божої Матері «Всецариця».
8 лютого в Уманському Свято — Миколаївському соборі віруючими та духовенством урочисто зустрінутий список Ікони Божої Матері «Всецариця», який написаний на Афоні і прикладений до Чудотворної ікони «Всецариця» в Афонському Ватопедському монастирі. Відомо, що ікона на Святій Горі в соборному храмі обителі написана в 17-му столітті.
Після спорудження каплички при кафедральному соборі в центрі Умані, де буде встановлено ікону, усі бажаючі зможуть щодня помолитися до святого образу Богородиці, звернувшись з молитовним проханням про зцілення.
Архієпископ Пантелеімон підкреслив особливе значення цієї акції для онкохворих, так як вже відомо чимало випадків благодатного зцілення хворих після молитви до Ікони Пресвятої Богородиці «Всецариця»
Владика високо оцінив стремління Андрія Євгеновича Дикуна та ініціаторів будівництва здійснити таку богоугодну справу, що послужить багатьом людям.