Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЖИТОМИР. Архієпископ Никодим привітав пасічників обасті з професійним святом

17 серпня, на території агротехнічного коледжу відбулося щорічне обласне свято меду та Дня пасічника.
На урочисті заходи зібралися пасічники усіх регіонів області, якими для уваги відвідувачів були представлені свіжозібраний мед різних медоносів, пасічний інвентар, різні сорти картоплі, а також різноманітна продукція бджільництва: прополіс, квітковий пилок, віск, маточне молочко та інше.
Обласне свято проводилися з метою подальшого розвитку галузі бджільництва в регіонах області, обміну практичним досвідом та визначенням основних напрямків подальшої співпраці.
Головними оглядачами та відвідувачами бджільницької ярмарки були архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, голова облдержадміністрації Сергій Рижук, голова обласної ради Йосип Запаловський та інші представники світської влади.
Після дегустації меду та закінчення виставки учасники свята обговорили головні проблеми та питання розвитку бджільництва на житомирщині. Кращих пасічників області було нагороджено почесними грамотами та відзнаками.
Під час своєї промови, архієпископ Никодим привітав усіх пасічників житомирщини з їх професійним святом, а також звернув увагу на те, що одну з продукції бджільництва, а саме віск, Церква використовує для виготовлення свічок, котрі являються нашою жертвою для Бога та символом стійкої віри.