Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВИНОГРАДІВ. Освячено місце для будівництва храму біля дитячого будинку

31 липня, архієпископом Хустським і Виноградівським Марком було освячено місце під будівництво Свято-Покровського храму при дитячому будинку м. Виноградів.
Заснував цей дитячий будинок протоієрей Василій Максимишинець у листопаді 2011 року з благословення, архієпископа Хустського і Виноградівського Марка. До цього отець Василій протягом 7 років займався з дітьми-сиротами у будинку соціально-психологічної допомоги, що належав Виноградівській райдержадміністрації.
Як повідомив прот. Василій Максимишинець, зараз у дитячому будинку проживає та виховується 16 сиріт. У даний час ведеться робота на прийом іще однієї дитини. Діти відвідують навчання в школі та церковні богослужіння у храмі. Щоденно проводять ранкові та вечірні молитви, часто причащаються.
Половина дітей у будинку взагалі не бачили своїх батьків. Дітей переводили у дитячий будинок із пологового будинку та лікарні. Деякі діти шкільного віку на час приходу у будинок не знали навіть абетки. З ними проводиться планомірна робота по введенню їх у суспільне життя. Дітям прививають любов до Бога та до ближнього. Безсумнівно, будівництво храму біля дитячого будинку допоможе дітям зростати духовно.