Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БІЛА ЦЕРКВА. 15 серпня відбулися збори духовенства Білоцерківської єпархії

Перед початком загальних зборів, які відбулися у   кафедральному соборі, у приміщенні єпархіального управління   архієпископ Білоцерківський і Богуславський Августин провів нараду благочинних, на якій познайомився з усіма учасниками зустрічі та визначив об’єм їх обов’язків. Архієрей вислухав кожного благочинного та взяв до уваги проблеми, які є нині на парафіях. Низка питань була винесена для розгляду на загальних зборах духовенства.
У зв’язку з закінченням терміну роботи попереднього складу єпархіальної ради, за поданням духовенства та згодою архієрея, на зборах було обрано новий її склад, до якого увійшли: благочинний Миронівського округу протоієрей Андрій Оленин, благочинний Тетіївського округу протоієрей Василій Волянюк, благочинний Білоцерківського чоловічого монастиря на честь преподобного Серафима Саровського у м. Біла Церква архімандрит Амвросій (Єрохін) та настоятель Свято-Покровського храму с. Зеленьки, Миронівського благочиння протоієрей Олександр Довченко. На зборах також було затверджено духівника єпархії – благочинного Володарського округу протоієрея Миколая Сичевського (найстарший священик єпархії) та його помічників: насельника Білоцерківського чоловічого монастиря на честь преподобного Серафима Саровського у м. Біла Церква архімандрита Миколая (Крутоуса) і настоятеля Свято-Михайлівського храму м. Біла Церква протоієрея Леоніда Шутенка.
На завершення зборів владика подякував усім за труди та на пам’ять про першу зустріч подарував кожному священнослужителю книги: «Протопресвітер Гавриїл Костельник. Вибрані твори» та «Відновлення Православ’я на Західній Русі в 1946 р.» за авторством священика Ростислава Яреми.