Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БІЛА ЦЕРКВА. Архієпископ Митрофан попрощався з віруючими єпархії

5 серпня,  архієпископ Луганський і Алчевський Митрофан разом з єпископом Ровеньківським Никодимом відправив Божественну літургію у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Біла Церква.
Після читання Євангелія архієпископ Митрофан виголосив проповідь на євангельську тему.
Наприкінці богослужіння архієпископ Митрофан звернувся до віруючих з останнім словом архієрейської настанови:
«Сьогодні ми звершили прощальну літургію, помолилися і подякували Богу за ті Його великі милості, які Він нам з владикою Никодимом дарував на протязі п’яти років перебування на Білоцерківській кафедрі… Сьогодні прощаючись з духовенством і з вами, дорогі брати і сестри, я хотів би від щирого серця подякувати усім за ваші молитви, труди, спілкування. Прошу ваших святих молитов за нас на новому місці нашого служіння… Прошу також, щоб нового владику Августина, який прибуває у середу ви прийняли з любов’ю і шаною, щоб пам’ятали, що він новий духовний наставник, пастир, який буде вести вас дорогою до спасіння, прийміть його як вашого батька, як ту людину якій вручено Богом відповідальність за спасіння всіх вас. Ще раз дякую за ваші молитви, любов, добрі слова та підтримку. Нехай милосердний Господь кожного благословить, ваші сім’ї, ваших близьких і рідних, наше місто і Білоцерківську єпархію миром і благополуччям».
Далі подячне слово до віруючих виголосив настоятель Спасо-Преображенського кафедрального собору єпископ Никодим.
У відповідь, від імені духовенства подячне слово владикам сказав благочинний Білоцерківського Свято-Серафимівського чоловічого монастиря архімандрит Амвросій (Єрохін), від керівництва міста депутат обласної ради І.П. Шилов.
Насамкінець, архієреї кожного прихожанина кафедрального собору благословили та на молитовну пам’ять подарували іконку Пресвятої Богородиці.