Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Завершилася благодійна акція «Я бачу Вас серцем»

14 червня, відбулося підбиття підсумків благодійної акції «Я бачу Вас серцем», що тривала з 20 травня, ініціаторами якої виступили управління  єпархії   та обласна організація УТОС.
У Неділю 6-ту по Пасці «Про сліпого», коли у Православних храмах читається Євангельський уривок, який оповідає про зцілення Господом Ісусом Христом сліпонародженого, з благословення Митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського Антонія, на Хмельниччині стартувала благодійна акція «Я бачу Вас серцем», метою якої було привернення уваги суспільства до людей з особливими потребами — інвалідів з глибокими вадами зору.
До проведення даної акції організаторів спонукував той прикрий факт, що на сьогоднішній день у нашій країні інваліди з порушеннями зору є однією з найбеззахисніших верств населення. Окрім людської черствості, ці люди щоденно долають масу труднощів про які звичайні громадяни не мають і гадки. Так, для вказаної категорії є чималою проблемою простий візит у магазин, або аптеку, проїзд у громадському транспорті, відвідання установ, тощо. Наші громадські місця зовсім необладнані нескладними пристроями, за допомогою яких ці люди могли б почувати себе більш упевнено. Окрім того, багато хто з інвалідів з глибокими вадами зору перебуває на межі бідності, адже колишні підприємства УТОС, які давали змогу заробляти кошти членам спілки давно не працюють.
У рамках проекту членам обласної організації УТОС управлінням єпархії була виділена адресна благодійна допомога, у ряді храмів відправлено богослужіння спеціально для незрячих людей, священнослужителі спільно з членами УТОС взяли участь у прямому ефірі на місцевому телебаченні. Окрім того серед парафіян храмів було проведено роз’яснювальну роботу з метою сприяння незрячим людям у церквах придбати та поставити свічки, допомогти у прикладанні до ікон, тощо.
У закритті акції взяли участь Голова Хмельницької Облдержадміністрації, Депутати обласної та районних рад, представники духовенства, члени Хмельницької обласної організації УТОС, представники ЗМІ, громадськість.