Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ПОЛЬША. Митрополит Симеон взяв участь в урочистих богослужіннях, які очолив митрополит Сава

24 червня, митрополит Вінницький і Могилів-Подільський Симеон взяв участь у Божественній літургії у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Люблін (Польща).
Богослужіння очолив Блаженніший митрополит Варшавський і всієї Польщі Сава, а також Предстоятель Православної Церкви Чехії і Словаччини митрополит Христофор. Їм співслужив архієпископ Люблінський і Холмський Авель. Крім митрополита Симеона в службі взяли участь ще два архієреї з Україною: архієпископ Білоцерківський і Богуславський Митрофан та архієпископ Городницький Олександр.
У кінці Божественної літургії митрополит Симеон звернувся до парафіян з проповіддю про Пророка і Предтечу Іоанна Хрестителя, пам’ять якого відбувалася в цей день (за новим стилем) в Польській Православній Церкві.
25 червня, митрополит Симеон взяв участь в урочистостях на честь преподобного Онуфрія Великого в Онуфріївському Яблочинському монастирі (Польща). Владика Симеон співслужив за Божественною літургією Предстоятелю Польської Православної Церкви Митрополиту Варшавському і всієї Польщі Саві, митрополиту Чеських земель і Словаччини Христофору. У богослужінні також взяли участь архієпископ Білоцерківський і Богуславський Митрофан, архієпископ Рівненський і Острозький Варфоломій, архієпископ Городницький Олександр та єпископ Семятицькій Георгій.
Після літургії відбувся хресний хід навколо храму, під час якого до архієреїв приєдналися польські архієреї: архієпископ Єремія, архієпископ Авель, єпископ Григорій, єпископ Паісій та єпископ Іоаким.
Прес-служба Вінницької єпархії