Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ОДЕСА. Для родичів українців, які перебувають у в’язниці в Лівії була звершена Літургія

13 червня за благословенням митрополита Одеського і Ізмаїльського Агафангела у Свято-Архангело-Михайлівському жіночому монастирі міста Одеси була звершена Божественна літургія, за якою молились родичі ув’язнених у Лівїі громадян України.
Це південноукраїнське місто було вибране для звершення богослужіння з огляду на те, що більшість ув’язнених родом з південних та східних областей України й родичам легше було там зібратись.

У зв’язку з тим, що нещодавно рішенням військового суду в Тріполі українських полонених було засуджено до позбавлення волі строком на 10 років, їхні родичі звернулись за духовною підтримкою до співробітника Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ, що зміг зустрітися у Лівії з полоненими, протоієрея Захарія Керстюка, який і звершив Літургію.

Під час богослужіння родичі та близькі українських полонених піднесли до Бога гарячі молитви за своїх рідних та причастились Святих Христових Таїн. Майже всі вони сповідались і причащались вперше у житті.  Після Літургії було звершено молебень за ув’язнених, за їх звільнення і повернення на Батьківщину. Після богослужіння протоієрей Захарій поспілкувався з рідними полонених,  духовно втішивши їх у цей нелегкий для них час.

Оскільки вирок суду поки що не вступив у дію, прохання до всіх, небайдужих до долі наших співвітчизників, піднести до Бога свої молитви за їх звільнення і повернення на Батьківщину.

Прес-служба ВЗЦЗ УПЦ