Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Митрополит Ніфонт відслужив панахиду за спокій душ жертв ІІ Світової війни

22 червня, митрополит Луцький і Волинський Ніфонт та духовенство Волинської єпархії взяли участь у вшануванні пам’яті жертв ІІ Світової війни яке відбулося на луцькому Меморіальному комплексі «Вічна Слава». Мітинг реквієм був приурочений до 71 річниці нападу нацистської Німеччини на Радянський Союз.
Участь у мітингу-реквіємі взяли голова облдержадміністрації Борис Клімчук, його перший заступник Олександр Башкаленко, голова обласної ради Володимир Войтович та Луцький міський голова Микола Романюк.
Владика Ніфонт разом із священнослужителями, а також студенти Волинської духовної семінарії, які несли в руках хоругви невеликою хресною ходою пройшли до центрального обеліску меморіального комплексу, де архієрей очолив панахиду за спокій душ тих, хто віддав життя за перемогу над фашизмом , а також тих, хто став жертвою цієї кривавої війни.
Співав богослужіння хор студентів ВДС під керівництвом протоієрея Петра Муляра.
«Нехай душі тих, які пішли вже у вічність, які проявили найбільшу любов,захищаючи, рятуючи наш край, наш народ, наші національні святині, які віддали своє життя за наше життя Господь прийме в оселі Праведних», — сказав владика, звертаючись до присутніх. Архієрей також побажав учасникам мітингу-реквієму здоров’я і Божого благословення.