Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. У Барському монастирі розпочалося будівництво храму на честь Барської ікони Пресвятої Богородиці

4 червня, в день Святого Духа, після святкового богослужіння у Свято-Троїцькому Браїлівському жіночому монастирі, митрополит Симеон відвідав Барський жіночий монастир. Архієрей звершив Чин освячення першого каменю в будівництві монастирського соборного храму на честь Барської ікони Пресвятої Богородиці. У службі взяли участь благочинні  єпархії та духовенство монастиря.
Сотні паломників спостерігали за тим, як священнослужителі на чолі з архієреєм просили Божого благословення на початок будівництва нового великого храму, який повстане поруч із першим, малим храмом обителі, який освячений на честь блаженної Мотрони Московської. На масштаб майбутнього будівництва вказують розміри котловану, який вже викопали будівельники.
Після закінчення богослужіння митрополит Симеон привітав зі святковою подією усіх присутніх, серед яких були керівники місцевої влади та меценати обителі. А особливо архієрей привітав ігуменю Браїлівського монастиря м. Антонію (Стеценко), котра разом із сестрами опікується й Барською обителлю. Владика побажав їм Божої допомоги та закликав усіх православних подолян внести свою посильну лепту у будівництво обителі на честь Божої Матері, Котра благоволила явити на Вінницькій землі Свій чудотворний Барський  образ.