Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Священики єпархії освятили Меморіал на місці поховання військовополонених німецького концтабору «Шталаг-329»

22 червня представники духовенства Вінницької єпархії на чолі з керівником єпархіального відділу по зв’язках з громадськістю протоієреєм Валерієм Швецем освятили реконструйований Меморіал, встановлений на місці поховання військовополонених концентраційного табору «Шталаг-329», який знаходився на території колишньої військової частини, в районі сучасної вулиці Чехова.
У братських могилах, які позначені земляними газонами-насипами, поховані близько 7,2 тисяч рядових і сержантів Радянської армії, які були розстріляні або померли від голоду і ран у концентраційному таборі. Перед освяченням Меморіалу о. Валерій зі священиками відправив панахиду за загиблими і звернувся зі словом до присутніх ветеранів ВВВ, військових та керівників міста на чолі з вінницьким міським головою В. Гройсманом.
Після молитви відбулося покладання квітів до Меморіалу загиблим. Після відкриття Меморіалу на вул. Чехова,представники духовенства також взяли участь у покладанні квітів та вінків до Меморіалу Слави у сквері Козицького. У церемонії взяли участь представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, політичних формувань та громадськості міста.

Прес-служба Вінницької єпархії