Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Митрополит Симеон звершив освячення двох нових храмів у Томашпільському та Літинському благочиннях

8 червня, митрополит Вінницький і Могилів-Подільський Симеон звершив освячення Престолу храму на честь Святителя Миколая у с. Паланка Томашпільського району. Будівництво храму розпочалося у 1998 році і було повністю завершене у 2010.
Громаді села в будівництві допомагали меценати, котрі у день освячення храму отримали з рук митрополита Симеона церковні нагороди. Зокрема директор агрокомплексу «Зелена долина» Павлюк Ігор Дмитрович був нагороджений орденом УПЦ Святителя Миколая. Колишній голова місцевого КСП Божанський Григорій Іванович був удостоєний ордену преподобного Нестора Літописця ІІІ ступеня. Таку ж нагороду отримав Микола Якович Адамов, колишній мешканець села Паланка, а нині одесит, який виготовив для храму іконостас. Голова парафіяльної ради і активістка будівництва Андрущенко Зінаїда Назарівна була нагороджена відзнакою Предстоятеля УПЦ, а настоятель храму ієрей Віталій Вусатий і колишній настоятель протоієрей Ярослав Стецун отримали відзнаку митрополита Вінницького і Могилів-Подільського Симеона.
9 червня, митрополит Симеон освятив Престол храму святих Бориса і Гліба у с. Іскриня Літинського району. Храм будувався з 2004 по 2007 рік. Владика привітав настоятеля протоієрея Володимира Гуменюка та парафіян зі святковою подією і вручив громаді храму свою благословенну грамоту.
Прес-служба Вінницької єпархії