Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. Випуск у Регентському училищі

Богослужіння в Успенському кафедральному соборі , яке відбулось 5 червня у третій день Святої Трійці , стало для парафіян храму пам’ятним та урочистим.
Саме в цей день відбувся випускний у Регентському духовному училищі. Очолив Божественну Літургію Високопреосвященнійший Никодим – архієпископ Житомирский та Новоград –Волинський, котрий душпастирську діяльність довгий час проводив саме у стінах нашого намоленого віками храму. Після завершення служби ректор духовного училища протоієрей Олексій Никитюк запросив усіх мирян до урочистого вручення дипломів випускникам 13-го випуску.
Відкриття офіційної частини було доручено архієпископу Никодиму, який в своєму слові привітав випускників та призвав Боже благословення на подальше їхнє служіння Богу. Далі було надано слово ректору училища отцю Олексію, який підбив підсумки навчального року. Теплі слова для випускників лунали з уст вчителів та батьків. Продовжилась урочиста частина врученням квітів та декламуванням теплих віршованих промов, які випускники приготували для кожного викладача окремо. На завершення урочистого акту отець Олексій вручив кожному випускнику диплом та пам’ятний подарунок.
Та на цьому святкова урочистість не завершилась, оскільки після офіційної частини у стінах храму зазвучали духовні піснеспіви, які виконували випускники під керівництвом регента Тетяни Фоміних. Під час їх виконання душа кожного присутнього наповнювалася радістю та невмирущою любов’ю до Всевишнього за те, що має змогу струнами свого єства доторкнутися до вічного, духовного, невмирущого та всесильного Слова Божого.
Людмила Гнатюк
Сайт Володимир-Волинського Регентського духовного училища