Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

30.03.2012. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Правлячий архієрей єпархії з начальником управління Держтехногенбезпеки закликали жителів області дотримуватися техніки протипожежної безпеки

28 березня митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній спільно з начальником управління Держтехногенбезпеки в Хмельницькій області, полковником цивільної оборони Є. Д. Данилюком, звернулися до жителів області із зверненням, в якому закликали дотримуватися техніки протипожежної безпеки і берегти Богом дароване життя.

Шановні громадяни!

Управління Держтехногенбезпеки у Хмельницькій області вкрай стурбоване ситуацією з пожежами та загибеллю людей на території області. Так за 2011 рік на території Хмельницької області виникло 978 пожеж, внаслідок дій різноманітних факторів пожежі загинуло 49 осіб, в тому числі 3 дитини. Із загальної кількості пожеж 754 пожежі виникло в житловому секторі. Найбільш поширеними причинами виникнення пожеж залишаються: необережне поводження з вогнем (455 випадків), порушення правил пожежної безпеки при експлуатації електрообладнання (218 випадків), порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення (164 випадки), пустощі дітей з вогнем 30 випадків. Прямі матеріальні збитки, завдані пожежами становили 4 млн. 462 тис. грн.
Станом на 12 березня 2012 року на території Хмельницької області виникло 173 пожежі на яких загинуло 22 особи, прямі матеріальні збитки склали майже 700 тисяч гривень, побічні збитки майже 2 млн. гривень, пожежами пошкоджено 106 будівель.
Зважаючи на таку ситуацію, Управління Держтехногенбезпеки у Хмельницькій області закликас всіх громадян дотримуватися елементарних вимог безпеки:
не забувайте про обережність;
не паліть у ліжку;
слідкуйте за станом та справністю електромережі та пічного
опалення в оселях;
не зловживайте спиртними напоями;
ні в якому разі не залишайте дітей без нагляду;
Пам’ятайте! Помилкова впевненість в особистій безпеці присипляє у людей обережність ї пильність. Це породжує порушення правил безпечної поведінки, яке тягне за собою трагічні наслідки! Тож, будьте уважними, не випробовуйте свою долю та свято бережіть найвищу цінність, яка дарована Богом — людське життя!

Керуючий
Хмельницькою єпархією
+Антоній,
Митрополит
Хмельницький і Старокостянтинівський

Начальник Управління
Держтехногенбезпеки
у Хмельницькій області
Євгеній Данилюк.