Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

26.03.2012. РІВНЕ. У Корецькому монастирі вшанували ікону Богоматері «Споручниця грішних»

20 березня Свято-Троїцький ставропігійний Корецький жіночий монастир урочисто вшановує чудотворний образ Божої Матері «Споручниця грішних», який із 1620 року перебуває у святій обителі.
До неї, як до головної святині монастиря, постійно лине велика кількість вірян, просячи заступництва та допомоги. Спочатку, будучи родовою іконою корецьких князів, образ називався «Благодатна», тому що постійно посилав благодатну силу князям, а пізніше – сестрам монастиря та усім віруючим. Свою теперішню назву ікона отримала від напису на окладі «Я Споручниця грішних до Свого Сина…»
В цей торжественний день, на запрошення настоятельки обителі, ігумені Рафаїли, молитовне єднання розділили між собою чотири архіпастирі: архієпископ Рівненський і Острозький Варфоломій, котрий очолив Божественну літургію, єпископи: Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, Володимир-Волинський і Ковельський Володимир та Городницький Олександр.
За Богослужінням молилась доволі велика кількість прихожан та паломників з усієї України. Прибула також на свято паломницька група із Житомирської єпархії, яку супроводжував клірик кафедрального собору міста Житомира – протоієрей Сергій Грицаюк.
Після читання Євангелія єпископ Никодим звернувся до присутніх із повчальною проповіддю, а також привітав ігуменю та сестер обителі із Торжеством.
Після заамвонної молитви був відслужений молебень із молитвою до чудотворної ікони Божої Матері «Споручниця грішних».
Прес-служба Житомирської єпархії