Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

14.03.2012. ЛУЦЬК. У Волинській єпархії відновили традицію Православних катехізичних читань

Щопонеділка віряни тепер збиратимуться у палаці культури. На їх численні прохання митрополит Ніфонт благословив відновлення катехізичних читань. На цих заняттях віруючих будуть знайомити із Священним Писанням, православним віровченням, історією церкви, життям Святих отців, окрім того, тут обговорюватимуть нагальні проблеми сьогодення. За словами митрополита Ніфонта, свого часу таку форму спілкування з паствою духовенство Волинської єпархії вже практикувало.
«У 1993-94 роках щонеділі після Богослужінь ми проводили вечори питань та відповідей, -розповідає владика.- Така школа катехизації користувалась популярністю, священики ледве встигали відповідати на записки, що їх подавали віряни. На жаль, з певних причин довелось припинити заняття. Але церква живе і вдосконалюється, а оскільки ми діти церковні, то і нам треба йти в ногу з часом. Завдяки сприянню міського голови Луцька тепер у нас є можливість проводити катехізичні читання в палаці культури».
Вже перше заняття засвідчило –ідея волинського духовенства неабияк зацікавила вірян. Про це свідчив не тільки заповнений зал палацу культури, але й кількість записок, що їх подавали владиці. Як виявилось, поспілкуватися з митрополитом Ніфонтом прибули не тільки лучани, але й православні з інших благочинь єпархії.
«Добре, що катехізичні читання почалися під час Великого посту, — переконаний Володимир Маковецький з села Хотешів Камінь-Каширського району. – Це дозволить краще підготуватися до сповіді і причастя, аби належно зустріти свято Господнього Воскресіння. Загалом, на мою думку, аби протидіяти процесу руйнації духовних цінностей, нам, християнам, треба об’єднуватися».
На першій зустрічі, що відбулася 12 березня, узгодили графік катехізичних читань. Відтепер у палаці культури Луцька вони будуть відбуватися щопонеділка о 19 годині. Винятком будуть лише святкові дні. Окрім того, зважаючи, що влітку чимало вірян перебуває на відпочинку, з першого червня буде перерва у заняттях на три місяці. Інформацію про час проведення катехізичних читань можна буде отримати у кожному храмі Луцька.