Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

20.02.2012. РІВНЕ. Щорічник «Рівненська єпархія» за 2010 рік доступний в електронному варіанті

Наприкінці осені 2011 року закінчено роботу над черговим випуском щорічника «Рівненська єпархія-2010» та за благословенням архієпископа Рівненського та Острозького Варфломія видання вийшло з друку. Вперше щорічник, що складався з 113 сторінок, було видано в 2004 році. Нинішнє ж видання добре ілюстроване та надруковане з використанням сучасної поліграфії, об’єм виріс до 234 сторінок.
Офіційна частина містить загальні відомості про Рівненську єпархію, хроніку Архієрейського служіння та єпархіального життя в 2010 році. Наведена коротка інформація про монастирі, скити, монастирські подвір’я та духовенство Рівненської єпархії. Окремий розділ присвячено духовним навчальним закладам. Для читачів також вміщені Різдвяне, Пасхальне та Архіпастирське послання до духовенства і віруючих з нагоди 20-ліття утворення Рівненської єпархії Української Православної Церкви Архієпископа Рівненського і Острозького Варфоломія.
Найбільшу частину видання займає розділ «Церковне краєзнавство». В ньому розміщено праці Архієпископа Варфоломія, духовенства Рівненської єпархії та дослідників історії про святині нашої землі, історію Православ’я на території нинішньої Рівненщини в дореволюційні та радянські часи та про непросту долю священиків та віруючих в ті часи.
В третьому розділі щорічника вміщений звіт про діяльність місіонерських відділів Рівненської єпархії в 2010 році, інформацію про діяльність та з’їзди православної молоді єпархії. Окремо вміщено статті про співпрацю духовенства з навчальними закладами, силовими структурами, виправними закладами та медичними установами.
Тематичні розділи щорічника містять роботи, присвячені святим угодникам землі Волинської, Дню Великої Перемоги у Великій Вітчизняній Війні. Також є розділ, що містить праці з богослов’я.
В щорічнику згадуються деякі церковні ювілеї Української Православної Церкви та Рівненської єпархії 2010 року, розміщені вітання з ювілеями священиків. Завершує видання розділ «Вічна пам’ять», в якому згадано священників, які спочили у Господі в 2010 році.
Видання щорічник «Рівненська єпархія-2010» містить широке коло інформації – від відомостей про Рівненську єпархію та церковне життя до ґрунтовних праць з історії та богослов’я, тому воно буде цікаве і корисне широкому загалу читачів – від віруючих єпархії до науковців та дослідників історії.
З щорічником можна ознайомитися в будь-якому храмі Рівненської єпархії.