Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

20.02.2012. КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ. Єпископ Феодосій звершив Літургію в с. Рагівка поряд із Чорнобильською зоною відчуження

18 лютого в м’ясопусну Поминальну суботу, за благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира вікарій Київської Митрополії єпископ Броварський Феодосій звершив Божественну літургію в самому віддаленому приході Броварського вікаріатства — св. апостола Луки в селі Рагівка Поліського району. Рагівська парафія знаходиться в 130 кілометрах від Києва, поряд із Чорнобильською зоною відчуження.
Владиці співслужили секретар Броварського вікаріатства архімандрит Антоній (Пухкан), благочинний Іванківського церковного округу протоієрей Іоанн Токарук, настоятель храму ієрей Георгій, священнослужителі Іванківського округу. Після закінчення Літургії була звершена панихида по спочилих, після якої владика вимовив проповідь. Єпископ Феодосій вручив благодійникам приходу Благословенні грамоти Предстоятеля Української Православної Церкви.
Після богослужіння єпископ Феодосій у супроводі духовенства відвідав колишній районний центр Поліське в зоні радіаційного відчуження. Владика спілкувався з проживаючими там «самоселами», що не захотіли покинути рідні місця після Чорнобильської трагедії. Для них у Покровському храмі Поліського кілька разів на рік духовенством Броварського вікаріатства звершуються богослужіння, а в недільні дні жителі зони можуть добиратися до розташованих недалеко храмів в Рагівці, Красятичах, Термаховці.
Єпископ Феодосій звершив для жителів зони відчуження заупокійну літію, після чого обговорював з «самоселами» і духовенством плани по організації регулярних богослужінь в Поліському районі, найбільш постраждалому від аварії на Чорнобильській АЕС.