Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

14.02.2012. ВІННИЦЯ. Митрополит Симеон звершив чин освячення першого каменя майбутнього університетського храму

12 лютого в день памяті святителів Василія Великого, Григорія Богослова та Іоанна Златоуста, митрополит Вінницький і Могильов-Подільський Симеон відслужив Божественну Літургію у Спасо-Преображенському кафедральному соборі.
Після Літургії архієрей звершив чин закладки першого каменя у будівництво храму на території Вінницького Державного Аграрного університету. Будівництво храму розпочинається з ініціативи ректора ВУЗу, народного депутата України Г.М. Калетніка. Разом із владикою фундатор храму заложив у його основу капсулу з грамотою, на якій написано день початку його будівництва.
Незважаючи на сильний мороз, на богослужіння зібралося багато духовенства, члени ректорату ВУЗу, викладачі та студенти, а також представники керівництва Вінницької області. Митрополит Симеон привітав усіх з святковою подією, подякував Григорію Калетніку за його ініціативу та побажав, щоби молитвами трьох великих Святителів і Вчителів Церкви, невдовзі поруч із храмом науки, як ще називають університет, був зведений храм Божий, у якому вчителі і студенти черпатимуть духовні сили і вдосконалюватимуться у християнських чеснотах: вірі, надії та любові.
Прес служба Вінницької єпархії.