Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

13.02.2012. КРИВИЙ РІГ. Митрополит Павел очолив урочистості з нагоди Дня тезоіменитства архієпископа Єфрема

10 лютого в день пам’яті преподобного Єфрема Печерського, єпископа Переяславського (+1098), архієпископ Криворізький і Нікопольський Єфрем молитовно вшанував свого небесного покровителя.
У день свята Божественну літургію в Спасо-Преображенському кафедральному соборі міста Кривий Ріг очолив постійний член Священного Синоду УПЦ митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, якому співслужили митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней, архієпископ Криворізький і Нікопольський Єфрем, єпископи Дніпродзержинський і Царичанський Володимир та Кременчуцький і Лубенський Миколай.
За Божественною літургією також молилися заступник губернатора Дніпропетровської області Шипко А. Ф., представники міської влади та ін.
Після богослужіння був відправлений святковий молебень, по закінченні якого за благословенням Блаженнішого Митрополита Володимира митрополит Павел передав архієпископу Єфрему сердечні вітання від Його Блаженства та братії Києво-Печерської Лаври.
У відповідному слові архієпископ Єфрем подякував архіпастирів за радість молитовного спілкування, передав синівську вдячність Блаженнішому Митрополиту Володимиру, керівникам області та міста, духовенству, чернецтву та численним парафіянам за шанування святителя Єфрема.
Напередодні, архієпископ Єфрем у співслужінні міського духовенства відправив святкову Всеношну в кафедральному соборі міста.