Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

07.02.2012. ЖИТОМИР. Відбулося засідання єпархіальної ради

3 лютого 2012 року, в Свято-Успенському архієрейському соборі міста Житомира, під головуванням Преосвященнійшого Никодима, єпископа Житомирського і Новоград-Волинського, відбулися чергові збори Єпархіальної ради, на яких традиційно були присутні благочинні, керівники і секретарі єпархіальних відділів.
На початку засідання Владика коротко ознайомив духовенство зі статистичними данними і з положенням справ в Житомирській єпархії на поточний період.
Його Преосвященство подякував духовенству за активну участь у загально-єпархіальному соціальному проекті, а саме в організації і проведенні, вперше в масштабі всієї єпархії, благодійних Різдвяних вечорів. Архіпастир зазначив, що православна спільнота позитивно сприйняла подібну ініціативу і висловив сподівання на проведення наступного року більш масштабнішої Різдвяної благодійної акції.
Голова зібрання проінформував духовенство про засідання Священного Синоду Української Православної Церкви, яке відбулося в Києво-Печерській Лаврі 26 січня поточногого року. Єпископ Никодим детально ознайомив присутніх з важливими церковно-суспільними питаннями і рішеннями, які обговорювались й були прийняті під час засідання Синоду.
Керуючий Житомирською єпархією надав добру оцінку належного утриманню храмів, а саме їх протипожежну безпеку й охоронні системи у Різдвяний період.
Владика повідомив священнослужителям про утворення Інформаційно-правового ресурсу для релігійних організацій Української Православної Церкви «ЮРИДИЧНИЙ КОНСУЛЬТАНТ» (www. protiktor.com тел. +38 098 214 06 42), а також нагадав духовенству, що при єпархіальному управлінні розпочав свою роботу Союз православних юристів в ім’я святого архістратига Божого Михаїла — Житомирська філія. Юрист-консультант Мохарьова Ірина Ігорівна. Тел. (097) 250-22-93.
У процесі роботи зібрання єпископ Никодим проінформував присутніх про стан здоров’я Блаженнійшого Митрополита Володимира, після чого члени Ради розглянули важливі поточні питання життя Житомирської єпархії: місіонерської та катехізаторської діяльності, дисциплінарного характеру і загального порядку здійснення треб на парафіях, особливу увагу було приділено духовному та морально-етичному вдосконаленню священнослужителів.
У зв’язку з хворобою благочинного Ружинського районного округу протоієрея Михаїла Маркевича, за ініціативи правлячого архієрея, під час засідання присутнім духовенством були зібранні кошти на лікування (оперативне втручання) хворого священнослужителя.
Прес-служба Житомирської єпархії УПЦ