Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

01.02.2012. ІСПАНІЯ. Єпископ Броварський Феодосій звершив богослужіння в православних храмах Іспанії

За благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира вікарій Київської Митрополії єпископ Броварський Феодосій відвідав Іспанію, де взяв участь в богословській конференції в м. Барселоні.
В ході поїздки 22 січня владика відвідав православну парафію Барселони на честь Благовіщення Пресвятої Богородиці, де звершив Божественну літургію у співслужінні настоятеля храму ігумена Серафима (Павлова) та кліриків Київської єпархії, що супроводжували владику. На закінчення Божественної літургії єпископ Феодосій передав прихожанам благословення від Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира і виголосив проповідь про велич і пренебесність Божественної Літургії, про необхідність для кожного християнина регулярного причастя святих Тіла і Крові Христових. Після закінчення богослужіння продовжилося спілкування владики Феодосія з членами Благовіщенської общини в Барселоні.
Під час перебування в Іспанії 24 січня єпископ Феодосій також відвідав українську православну парафію на честь преподобного Іова Почаївського в м. Мурсія, де звершив молебень та мав спілкування з парафіянами. Православною громадою в Мурсії деякий час опікувалося духовенство Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви, відвідуючи її на великі свята. Наразі в Мурсію вже призначено постійного православного священика, який опікується також і православними общинами в сусідніх містечках.