Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

30.12.2011. КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ. Єпископ Іона освятив крест для єдиного в Україні храму на честь преподобного Іони Київського

Хрест на храм в ім’я преподобного Іони Київського в жіночому монастирі на честь ікони Божої Матері «Відрада» («Утішання») освятив у день пам’яті святого апостола Андрія Первозванного, 13 грудня, вікарій Київської Митрополії єпископ Обухівський Іона, повідомляє офіційний сайт УПЦ.
Жіночий монастир на честь ікони Божої Матері «Відрада» («Утішання») в селі Велика Вільшанка Васильківського району Київської області було відкрито рішенням Священного Синоду Української Православної Церкви 11 листопада 2008 року (Журнал засідання № 97).
Обитель, яка є подвор’єм Київського Свято-Троїцького Іонинського монастиря, зводиться з елементами архітектури монастирів на Святій горі Афон. На цей час побудовано сестринський корпус з головним храмом на честь ікони Божої Матері «Відрада» («Утішання»), тривають оздоблювальні внутрішні роботи та благоустрій території.
Друга монастирська церква — в ім’я преподобного Іони Київського — поки що єдина в Україні, присвячена канонізованому в 1995 році засновнику монастиря на честь Святої Трійці в Києві. Розташований храм на третьому поверсі головного корпусу. Хрест, що увінчав його, виготовлений також за зразками афонських накупольних хрестів.