Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

30.12.2011. БІЛА ЦЕРКВА. Архієпископ Митрофан провів річне зібрання духовенства

29 грудня, у Спасо-Преображенському кафедральному соборі під головуванням архієпископа Білоцерківського і Богуславського Митрофана, відбулися традиційні щорічні збори духовенства єпархії.
Засідання розпочалося загальною молитвою, після якої архієпископ Митрофан зачитав порядок денний.
Свою доповідь архіпастир розпочав з інформації про стан справ Української Православної Церкви та її життя за рік. Владика Митрофан також розповів про стан здоров’я Блаженнішого Митрополита Володимира. Він дав своє благословення, щоб у кожному храмі за богослужінням, на сугубій єктенії, були вставленні прохання за здоров’я Його Блаженства.
Керуючий єпархією зробив підсумок єпархіального життя та зачитав статистичні дані. Архіпастир висловив слова подяки настоятелю Кислівського жіночого монастиря архімандриту Трифону (Зінченко) за активну діяльність по благоустрою обителі та відкриття при ній іконописної школи, а також регенту Архієрейського хору Спасо-Преображенського кафедрального собору міста протоієрею Сергію Маркевичу за відкриття єпархіальної хорової школи.
Під час роботи зборів єпископ Рокитнянський Никодим, вікарій єпархії підбив підсумок роботи Комісії, що інспектує приходські храми єпархії. Владика вказав на недоліки, які ще, на жаль, існують на парафіях та дав усне попередження їх настоятелям.
Згідно поданих річних звітів благочинних єпископ Никодим зробив підсумок їхньої роботи за поточний рік.
Про діяльність Управління духовної освіти єпархії зробив підсумок начальник цього Управління – протоієрей Ігор Ковровський.
Про роботу з молоддю за поточний рік та плани на наступний рік розповів протоієрей Сергій Савельєв.
На завершення зборів архієпископ Митрофан подякував духовенству за пастирські труди, привітав їх з наступаючими різдвяними святами та побажав Божої допомоги, сил і мудрості у нових звершеннях для слави Господа та блага народу Божого.