Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

27.12.2011. ЖИТОМИР. Відбулась зустріч священика з держслужбовцями

Новоград-Волинський відділ зв’язків з громадськістю, узгодивши з місцевою владою, звернувся до архієрейського намісника Свято-Троїцького кафедрального собору з проханням поспілкуватися на духовні теми з державними службовцями міської ради.
Протоієрей Валентин Мороз з радістю відгукнувся на запрошення і 20 грудня завітав у велику залу міської ради, де проводилася запланована нарада.
Священик звернувся до всіх небайдужих до свого духовного зростання людей: «Я бачу, що в суспільстві існує, так званий, духовний вакуум, штучно, але вдало створений тоталітарним, богоборчим режимом СРСР. Безбожникам вдалося відірвати Церкву від суспільства і нав’язати певні стереотипи, які не дають змоги багатьом правильно будувати своє християнське життя». Такими словами священик почав своє слово до присутніх.
Бесіда виявилася плідною і змістовною. Наостанок, подарувавши бажаючим ікони святителя Миколая, протоієрей Валентин запросив присутніх відвідати православні храми і зробити крок назустріч Богу. Є сподівання, що подібні зустрічі стануть традиційними для представників міської і районної влади Новоград-Волинщини і Православної Церкви.