Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

26.12.2011. КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ. Відбулось престольне свято в храмі села Осещина

25 грудня в день пам’яті святителя Спиридона Тріміфунтського, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира вікарій Київської Митрополії єпископ Броварський Феодосій звершив Божественну літургію в храмі на честь святителя Спиридона в селі Осещина Вишгородського району.
У цей святковий день владика привіз в храм для поклоніння ікону святителя Спиридона Тріміфунтського з часткою мощів святого. Образ пробуде тут до свята Хрещення Господнього 19 січня.
На Божественній літургії єпископу Феодосію співслужили священнослужителі Вишгородського церковного округу. Після прочитання Євангелія настоятель храму протоієрей Олександр Стасів вимовив проповідь про чудеса святителя Спиридона. Після закінчення Літургії відбулася святкова Хресна хода.
Після закінчення богослужіння дітьми недільної школи, що діє при храмі, була показана сценка про життя і чудеса святителя Спиридона, після якої вихованці школи подарували єпископові Феодосію картину, зроблену своїми руками. А з рук владики кожний малюк сьогодні отримав солодкий подарунок.