Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

26.12.2011. КИЇВ. Відбулося засідання Вченої ради Київської духовної академії

24 грудня в Київській духовній академії під головуванням ректора Київської духовної академії та семінарії архієпископа Бориспільського Антонія відбулося засідання Вченої Ради КДАіС.
На засіданні були підведені підсумки І-го навчального півріччя 2011-2012 навчального року. Спочатку засідання владика ректор, говорячи про результати діяльності КДА, зазначив, що тільки за минулі час представники Київських духовних шкіл взяли участь в 17 конференціях, у тому числі що проводяться в Європі, Індії, Сінгапурі. Окрім цього, Київська духовна академія в цьому році підписала договір про співпрацю з Богословським факультетом Бухарестського університету, а також протокол про взаємодію між Київською духовною академією та Університетом Фрібур (Швейцарія), результатом чого стало утворення двосторонньої робочої групи, що ставить перед собою завдання підготувати проект договору про співробітництво між КДА і Університетом Фрібур.
До уваги членів Вченої ради архієпископ Антоній презентував нові видання КДА: «Записки святителя Петра Могили», «Праці КДА» № 15, посібник по Церковному співу для вихованців 2-х класів духовних навчальних закладів (видання підготовлено доцентом Київської духовної академії Дуніною Л. П. ), переклад «Послання до Діогнета» викладача КДА прот. Олега Кожушного, а також останній номер студентського журналу «Академічний літописець». Після відбувся захист дипломних робіт.
Далі зі звітами за І-й семестр 2011/12 навчального року виступили: проректор з навчальної роботи доцент архімандрит Климент (Вечеря), проректор з виховної роботи архімандрит Маркелл (Павук), проректор з науково-богословської роботи доцент Бурега В.В., вчений секретар протоієрей Володимир Коцаба, завідувач сектором заочного навчання протоієрей Максим Бойко, завідувач бібліотекою ігумен Олексій (Коваль), економ Кострець Ю.П., відповідальний редактор офіційного сайту ігумен Сильвестр (Стойчев).
Також зі звітами про виконану роботу за I-е півріччя 2011/12 навчального року виступили завідувачі кафедрами КДАіС.

Сайт КДАіС