Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

22.12.2011. ТЕРНОПІЛЬ. У день святителя Миколая собор святкував 375-річний ювілей

19 грудня весь православний світ вшановує пам’ять великого і дивного угодника Божого — святителя Миколая, архієпископа Мир Лікійського. Мабуть, найбільше в православному світі освячено церков саме на честь цього святого. А от для храму, що знаходиться в невеликому місті Кременець, день пам’яті святого Миколая Чудотворця став подвійним святом — цього дня він також святкував 375-річний ювілей із дня будівництва.
Розділити радість престольного свята до другого кафедрального міста єпархії прибув митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, який і очолив святкову Божественну літургію.
На богослужінні йому співслужили настоятель собору протоієрей Василій Вознюк і духовенство єпархії. Після читання святого Євангелія владика звернувся до всіх віруючих із повчанням. У своєму слові він розповів про життєвий подвиг і любов до Бога, яку особливо проявив святитель Миколай.
По завершенню святкової Літургії настоятель собору подякував владиці за те, що він прибув розділити радість торжества. У свою чергу, вихованці Кременецького регентського училища привітали митрополита Сергія з 60-річним ювілеєм, який він нещодавно відзначав. У дарунок майбутні церковнослужителі передали митрополиту букет білих троянд та ікону Покрова Пресвятої Богородиці.