Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

20.12.2011. КИЇВ. У Національному Києво-Печерському заповіднику відбулося музейне дійство «СВЯТО МИКОЛАЯ В ЛАВРІ»

19 грудня у лекторії Заповідника (корпус № 25) відбувся цікавий культурно-просвітницький захід «Свято Миколая в Лаврі». Діти молодшого та середнього віку мали можливість дізнатися більше про свято Миколая Чудотворця та відкрити для себе нові факти про витоки святкових традицій православ’я.
Відбулася презентація інсценізація під назвою «На гостину до Св. Миколая», а також святковий концерт за участі учнів, дошкільнят та студійців позашкільних навчальних закладів. Діти співали святкові пісні та презентували танцювальні номери.
Крім того, у Лекторії відкрилася виставка дитячої художньої творчості. Ще у жовтні співробітниками Заповідника були прочитані лекції у дошкільних та шкільних закладах освіти, з яких юні вихованці дізналися про цікаві факти з життя Миколая Чудотворця та традиції святкування вшанування святого. Це надихнуло дітей на створення дуже яскравих та талановитих робіт, які відображають сцени з життя святого Миколая.
Учасники заходу: вихованці Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв, центру позашкільної роботи Святошинського району міста Києва, спеціалізованої школи №23 Дарницького району міста Києва та дошкільного навчального закладу №1 «Орлятко».

Ксенія Гончарова