Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

14.12.2011. ВІННИЦЯ. У єпархії відбувся благодійний вечір присвячений онкохворим дітям

10 січня у академічному музично-драматичному театрі імені М. Садовського відбувся благодійний вечір «З любов’ю до вас», присвячений збору коштів на ліки пацієнтам онкологічного відділення обласної дитячої лікарні. Захід проходив під патронатом голови Вінницької обласної державної адміністрації Миколи Джиги, голови обласної ради Сергія Татусяка, вінницького міського голови Володимира Гройсмана, народного депутата України Григорія Калетника, а також митрополита Вінницького і Могилів-Подільського Симеона та радника голови Вінницької ОДА Ольги Родченко.
Під час благодійного вечора відбувся аукціон та збір коштів серед його учасників. Всього було зібрано трохи більше 275 тисяч гривень. 80 тисяч гривень для онкохворих дітей зібрали парафіяни храмів Вінницької єпархії. Збір коштів в храмах проводився з благословення митрополита Вінницького і Могилів-Подільського Симеона. Гроші від єпархії організаторам благодійної акції вручив керівник єпархіального відділу по зв’язках з громадськістю протоієрей Валерій Швець.
Отець Валерій нагадав присутнім, як рік тому, на цій самій сцені, владика Симеон сказав такі слова: «Поспішайте творити добро, бо завтра може бути вже пізно». Цими ж словами, як відзначив представник Вінницької єпархії, цього року священики в усіх храмах закликали людей до милосердя.
«Цього року вже вся єпархія долучилася до збору коштів на лікування онкохворих дітей. І я особисто, — сказав отець Валерій, — був свідком того, як люди жертвували значні суми грошей. І я знаю чому так відбувалося. Тому що цими словами: «поспішайте творити добро», до сердець людей постукав сам Господь».
Керівник єпархіального відділу передав благословення на добру справу усім організаторам та учасникам благодійної акції і особливо подякував усім парафіянам православних храмів Вінниччини, чиї кошти допоможуть повернути здоров’я чи врятувати життя дітей.
Наприкінці свого виступу, отець Валерій наголосив, що нехай ніхто не думає, що лише одною доброю справою можна відкупитися від хворих дітей і забути їхні проблеми ще на рік. Священик нагадав, що кожного дня, за велінням серця, кожна людина повинна робимо те, без чого, власне, вона перестає бути людиною. Вона повинна робити добро.
Прес-служба Вінницької єпархії