Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

07.12.2011. ЛЬВІВ. Архієпископ Августин взяв участь у відкритті фотовиставки присвяченій памяті Віктора Черномирдіна

4 грудня в залі Російського культурного центру відбулось відкриття фотовиставки «Все, окрім фальші». Фотовиставка присвячена пам’яті Надзвичайного та Повноважного посла Російської Федерації в Україні Віктора Степановича Черномирдіна.
Увазі відвідувачів представлені авторські світлини фотохудожника Олександра Бурковського (м. Київ), який багато років працював з В. Черномирдіним. Роботи українського митця дозволяють відчути цілу епоху, яку уособлювала яскрава постать Віктора Черномирдіна.
На запрошення організаторів архієпископ Львівський і Галицький Августин, у супроводі відповідального за зв’язки єпархії з Генеральним Консульством РФ у Львові протоієрея Миколая Баранова, взяв участь в урочистому відкритті виставки. У церемонії відкриття також взяли участь Старший Радник Посольства РФ в Україні Сергій Кузнєцов та Генеральний консул Росії у Львові Олег Астахов.
У виступі архієпископ Августин подякував організаторам виставки за надану можливість віддати шану видатному політичному діячу сучасності, Людині «з великої літери». Владика пригадав історію знайомства з Віктором Степановичем і свої зустрічі з ним. Щоб засвідчити велику повагу Церкви до діяльності і до особи Віктора Черномирдіна, владика Августин зачитав співчуття, яке надіслав Святіший Патріарх Кирил родині Черномирдіних після смерті Віктора Степановича.
Старший Радник Посольства РФ в Україні Сергій Кузнєцов розповів про спільну діяльність з Віктором Черномирдіним на дипломатичній ниві. А Генеральний консул Росії у Львові Олег Астахов зауважив, що завдяки чудовим фотороботам Олександра Бурковського складається враження, що Віктор Черномирдін відвідав Львів у третій раз.
Теплі слова про героя світлин сказали також інші учасники урочистості – Староста Білоруської общини Львівської області, генерал-майор у відставці Сергій Куліков та Голова грецької общини Львова Людмила Кетеджи.
Символічно, що фотовиставка відкрилася в день виборів до Державної Думи Росії, — нагадав один з організаторів заходу, Президент Федерації Скаутів «Галицька Русь» Кирило Арбатов. Нам не однаково, який шлях обере народ Росії. І ми пам’ятаємо людину, яка у важкий період російської історії тримала штурвал великої держави, а також багато років віддала справі зміцнення дружби та співпраці між народами наших держав.
Культурна подія, організована Російським культурним центром, стала доброю нагодою для неформального обміну думками щодо шляху, який подолали народи України та Росії за останні 20 років.
Архієпископ Августин залишив запис у книзі для почесних гостей: «Искренне благодарю организаторов этой выставки! Жизнь и деятельность Виктора Степановича учит нас, как нужно вести себя в обычных и чрезвычайных обстоятельствах с большими и малыми мира сего, как надо жить, чтобы ни тебе, ни твоим потомкам не было стыдно за слова, дела и устремления. Спаси, Господи.»
Потім поважні гості ознайомились з експозицією виставки, поділилися своїми враженнями та думками з численними відвідувачами заходу, серед яких – чимало молоді. Після закінчення церемонії урочистого відкриття виставки архієпископ Августин прийняв Старшого Радника Посольства РФ в Україні Сергія Кузнєцова і Старосту Білоруської общини Сергія Кулікова у Львівському єпархіальному управлінні.
Прес-служба Львівської єпархії