Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

07.12.2011. ЛУЦЬК. В Міжнародний день інвалідів відслужили особливу літургію

Виставки робіт неповносправних, концерти для людей з особливими потребами, збір коштів на користь нужденних. Так відзначила область Міжнародний день інвалідів. До цієї когорти добрих справ долучилась і Волинська єпархія УПЦ, що завжди першою простягала руку допомоги людям, які знаходяться у тяжкій житейській ситуації. Божественна Літургія, яка цього дня пройшла у тимчасовому храмі всіх Святих землі Волинської, особлива. На ній молилися і просили допомоги та підтримки у Бога представники багатьох інвалідських організацій. Для їх зручності Божественна літургія проводилась не за зачиненими царськими вратами, як це робиться зазвичай, а посеред храму.
«Ви – найщасливіші люди, — звертаючись до присутніх у храмі, сказав митрополит Ніфонт. –Здорові, сповнені фізичних сил нерідко тратять своє життя на ресторани, курорти, будинки розпусти, живуть у веселощах і радості, догоджають тілу, забуваючи про безсмертну душу. А ви весь час у скорботах і молитві, і ви першими досягнете царства Божого, якщо будете триматися святої віри і церкви».
Блищать сльози на очах у владики, плачуть у храмі розчулені віряни. Але не від горя – навпаки, від радості. Вітають одне одного із таїнством святого Причастя. Переконані – цього дня милосердний Бог чує їхні молитви.
«Завдяки православному молодіжному братству імені Миколи Святоші я маю можливість бувати на службах у цьому храмі, — каже інвалід на візку Максим Михалюк. – Приємно, що Церква приділяє увагу неповносправним. Добре, що на службі Святі Дари готують посеред церкви, і за цим таїнством можна спостерігати».
«Завдяки Волинській єпархії відвідувати служби тепер зможуть ті, хто за станом здоров’я не міг бути у церкві, – відзначає Олексій Лях. – Сьогодні тут справді святкова атмосфера, про нас тут дбають».
Ініційована Волинською єпархією служба для неповносправних у храмі Всіх святих землі Волинської відбувається вже вдруге. Владика Ніфонт обіцяє — такі Літургії будуть проводитись постійно .