Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

02.12.2011. ЄРУСАЛИМ. Президент України зустрівся із Патріархом Феофілом ІІІ та помолився у святинь храму Гроба Господнього

1 грудня перебуваючи із дводенним державним візитом у Ізраїлі, Президент України Віктор Янукович зустрівся із Блаженнішим Патріархом Єрусалимським Феофілом III.
Президент отримав від Патріарха Феофіла найвищу відзнаку Єрусалимської Православної Церкви — Орден Святого Гроба Господнього.
«Сприймаю цю нагороду як символ міцних духовних зв’язків, що історично склалися між українськими християнами та Єрусалимським Патріархатом», — сказав Віктор Янукович.
Цінності християнства згуртовують Україну і допомагають нашому народу долати сучасні виклики, сказав Президент. «Ми будемо відданими цим цінностям і надалі», — зазначив він.
Патріарх Феофіл III підкреслив, що отримана Главою Української держави нагорода є знаком добрих відносин між Україною та Єрусалимською Православною Церквою. Він нагадав про міцні зв’язки Єрусалимського Патріархату з українськими вірянами. Свідченням цього Феофіл ІІІ назвав велику кількість прочан з України, які відвідують християнські святині у Єрусалимі. «Хай Бог благословляє вас і народ України», — сказав Патріарх.
Віктор Янукович подарував Предстоятелю Єрусалимської Церкви копію Пересопницького Євангелія.
Того ж дня, Голова Української держави відвідав Храм Гроба Господнього. Президент України помолився біля святинь храму та на згадку подарував ікону.
Днем раніше, Президент України Віктор Янукович відвідав Гробницю Богородиці у Гефсиманії.
Сайт Президента України