Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

01.12.2011. КИЇВ. Cекретар Предстоятеля УПЦ взяв участь в урочистому зібранні з нагоди Дня працівників прокуратури

30 листопада, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України, Секретар Предстоятеля УПЦ архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр взяв участь в урочистому зібранні з нагоди Дня працівників Прокуратури, що відбулися у Києві.
На урочистому заході, який відбувся у актовій залі Генеральної прокуратури України були присутні керівництво Прокуратури на чолі із Генеральним прокурором Віктором Пшонкою, члени колегії, представники регіональних структур Прокуратури.
Звертаючись до зібрання, владика Олександр оголосив вітальну адресу Блаженнішого Митрополита Володимира з нагоди 20-ї річниці Генеральної прокуратури України та привітав Генерального прокурора Віктора Пшонку, працівників та ветеранів органів Прокуратури з їхнім професійним святом.
Відзначаючи важливість служіння людей, котрі стоять на варті Закону, Секретар Предстоятеля УПЦ архієпископ Олександр, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, вручив церковні відзнаки керівництву та співробітникам Прокуратури. Зокрема, Відзнаки Предстоятеля УПЦ був удостоєний Генеральний прокурор України Віктор Пшонка. Також нагороди були вручені керівникам обласних і регіональних установ та прокуратур м. Києва та м. Севастополя, начальникам всіх відділів та підструктурних підрозділів Генеральної прокуратури України.
Окрім цього, з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира, архієпископ Олександр вручив церковну нагороду першому Прокурору незалежної України Михайлу Потебеньку.
Вітаючи особисто від себе, владика Олександр зазначив, зокрема, що в народі говорять «довіра серед простих людей є до священника і прокурора» і виходячи з цього, побажав доброї, плідної та чесної співпраці на благо суспільства і кожного громадянина.
Владику на урочистих заходах супроводжував Повноважний представник Української Православної Церкви у Верховній Раді України протоієрей Василій Русінка.