Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

27.10.2011. ВІННИЦЯ. У місті Хмільнику освячено нову каплицю, збудовану залізничниками

25 жовтня, у місті Хмільнику відбулося освячення та відкриття каплички на честь Богоявлення Господнього, яку звели на набережній ріки Південний Буг. Майже три місяці тривало будівництво цього маленького храму та відновлення частини набережної.
Ініціатором зведення каплички свого часу виступив міський голова Хмільника. Його пропозицію підтримали православні громади міста. Реалізувати добрий намір взявся начальник Південно-Західної залізниці Олексій Мефодійович Кривопішин, і через деякий час, силами підрозділів Південно-Західної залізниці, на пустинному березі ріки постала чудова каплиця. Навколо каплиці розгорнулися свіжі газони, збудовано спуск до річки, а за каплицею висаджено невеликий березовий гай.
Освячення Богоявленської каплиці звершив митрополит Вінницький і Могилів-Подільський Симеон. У освяченні взяли участь настоятелі усіх чотирьох храмів Хмільника Різдво-Богородичного, Соборо-Богородичного, Свято-Троїцького та Свято-Покровського.
Після освячення владика Симеон привітав мешканців Хмільника з появою у місті ще одного острівця Божої благодаті та подякував усім, хто доклав своїх трудів у зведення храму. Особливо митрополит подякував головному меценату Олексію Мефодійовичу Кривопішину, а також меру міста, котрий особистим прикладом, з своїм колективом, та власними руками долучився до цієї благородної справи.
Наприкінці урочистостей Олексій Кривопішин вручив символічний ключ від збудованої залізничниками каплиці настоятелю Різдво-Богородичного храму м. Хмільника протоієрею Олексію Бачинському, якого владика Симеон призначив її настоятелем.
Прес-служба Вінницької єпархії