Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

27.10.2011. ЛУЦЬК. На честь свята через місто пройшла Хресна хода

Щороку напередодні свята всіх Святих землі Волинської до храму, що освячений на їх честь, духовенство і віряни йдуть процесією через весь Луцьк. Так було і цьогоріч – під звуки дзвонів священики винесли із Свято-Покровської церкви прикрашені гірляндами квітів ікони і хресним ходом пройшли від вулиці Данила Галицького до проспекту Соборності.
«Вже традиційно на початку серпня наші храмові ікони Пантанасу, Покров Божої матері, Всіх святих землі Волинської і часточки мощей Києво-Печерських угодників Божих ми несемо хресним ходом до Свято-Покровської церкви, -розповідає настоятель храму всіх Святих отець Володимир. – А 22 жовтня, напередодні нашого храмового свята, повертаємо святині на постійне місце їх перебування, у нашу церкву».
У процесії бере участь чимало вірян. Найбільше –літніх людей. Вони кажуть, що у такій процесії забуваєш про всі болячки.
«Я відчуваю таку радість, -говорить, витираючи сльози, Ніна Солтис. — Так приємно бути серед людей. Сподіваюсь дожити до того часу, коли добудують наш собор».
Омеляну Хомуту вже 76 років. Проте і він, спираючись на ціпок, намагається не відставати від людей. «Я щороку проходжу цей шлях, — каже він. – Вік –не завада. Я й завтра на службу прийду обов’язково».
Під мелодії духовних пісень процесія доходить до Театрального майдану і там зупиняється. Владика Ніфонт вітає всіх присутніх з наступаючим святом.
«Вже чотирнадцятий рік поспіль цього дня ми до храму всіх Святих землі Волинської несемо ікони і мощі святих, серед яких мощі святого великомученика Пантелеймона, -каже він. –Хай Господь по його молитвах зцілить всі ваші хвороби і укріпить вашу віру. Бажаю радості, бадьорого настрою і душевного спасіння».