Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

26.10.2011. ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. Єпископ Володимир здійснив дияконську хіротонію у Низкиницькому монастирі

21 жовтня, розділити спільну молитву з братією та прихожанами обителі у цей день, прибув єпископ Володимир-Волинський і Ковельський Володимир. Слід відзначити, що це перший після призначення на волинську кафедру візит єпископа Володимира в обитель, де він, свого часу, був насельником і ніс послух благочинного.
Владика разом з монахами обителі та місцевим духовенством очолив Божественну Літургію, під час якої було звершено хіротонію насельника монастиря монаха Авраамія на диякона.
Також на Малому вході, з благословення Предстоятеля Церкви, правлячий архієрей возвів клірика обителі диякона Сергія Волочая у сан протодиякона.
Наприкінці богослужіння відбувся Хресний хід навколо Успенського собору та заупокійна літія за спочилих засновників, ігуменів, братів, священиків та прихожан святої обителі.
Вітаючи братію та прихожан, владика, зокрема, зауважив, що Низкиницька Успенська обитель дорога його серцю, адже є визначною святинею Волині, де ігуменею та Господинею є Сама пресвята Богородиця. Архієрей відмітив чималі труди намісника о. Вікентія по благоустрою монастиря та духовному наповненню чернечого життя. За це, єпископ, з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира, відзначив архімандрита Вікентія орденом Української Православної Церкви святого великомученика Георгія Побідоносця.
У відповідь отець Вікентій подякував архієрею за добрі слова та відзнаку і сказав, що обителлю піклується Сама Пресвята Богородиця, тож монахи повсякчас відчувають Її заступництво. «Усе, що ми робимо, – наголосив архімандрит, ми робимо не для нагород, вдячності чи визнання, а єдино для слави Божої і користі Матері-Церкви».
Також, єпископ Володимир передав присутнім вітання і благословення Предстоятеля нашої Церкви Блаженнішого Митрополита Володимира, якого відвідував напередодні.
Після братської трапези та спілкування єпископ Володимир оглянув територію обителі та відвідав монастирський музей старовини та сільського побуту «Світлиця».
Протодиякон Віктор Мартиненко