Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

20.10.2011. ШЕПЕТІВКА. Владика Діонісій відсвяткував день небесного покровителя

16 жовтня, єпископ Шепетівський і Славутський, у день пам’яті преподобного Діонісія Печерського, молитовно відзначив свій день Ангела і звершив Божественну літургію у Свято-Михайлівському кафедральному соборі.
На запрошення єпископа Діонісія розділити радість свята прибули: митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній, архієпископ Білоцерківський і Богуславський Митрофан, архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, архієпископ Уманський і Звенигородський Пантелеімон, єпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, єпископ Володимир-Волинський і Ковельський Володимир, єпископ Городницький Олександр.
На малому вході єпископ Діонісій удостоїв церковної нагороди – правом носіння хреста із прикрасами клірика Свято-Михайлівського кафедрального собору ієромонаха Олексія (Мацолу).
По завершенні літургії владику Діонісія з тезоімеництвом привітав архієпископ Митрофан та побажав доброго здоров’я і Божої допомоги в його нелегкому архіпастирському служінні.
Від імені Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Володимира архієпископ Олександр привітав тезоіменитого Владику та подарував панагію.
До привітань приєднались усі присутні архієреї, представники духовенства, місцевої влади, парафіяни та гості з інших єпархій.
На останок єпископ Діонісій висловив слова подяки архієреям та всім присутнім за теплі та щирі привітання і побажання.
15 жовтня, єпископ Діонісій разом з архієпископом Пантелеімоном звершив всенощне бдіння.
На святковому богослужінні були присутні численні священнослужителі єпархії, які привітали свого архіпастиря з днем Ангела.