Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

20.10.2011. НІЖИН. Відбудеться прославлення преподобного Феофана Рихловського

1 листопада, в містечку Коропі відбудеться прославлення преподобного Феофана Рихловського. Початок богослужіння в Успенському храмі о 9.30
Схиархімандрит Феофан (у миру Іван Феодосійович Медведєв) народився 20 жовтня 1881 р. в селі Фастівці Бахмацького району на Чернігівщині. У тринадцятирічному віці поступив у Пустинно-Рихловський Миколаївський монастир, а в 1920 році, після прийняття постригу був висвячений у сан ієромонаха.
Після закриття монастиря був призначений настоятелем Свято-Успенської церкви села Краснопілля Коропського району, а в 1922 році був переведений у Свято-Троїцьку церкву смт. Коропа. Через деякій час прийняв схиму з ім’ям Феофан.
18 січня 1977 р., в Святвечір Водохреща, о. Феофан тихо і мирно спочив на 97 році життя.
Священний Синод Української Православної Церкви на засіданні 14 червня 2011 року, розглянувши житіє, труди, подвиги, чудеса та враховуючи народне шанування, ухвалив благословити для місцевого прославлення та шанування схиархімандрита Феофана (Медведєва) та піднести подяку Всемилостивому Богу, дивному у святих Своїх, що явив нам нового молитвеника за нашу Святу Церкву та наш народ.