Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

17.10.2011. ПЕРЕЯСЛАВ-ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. У найдревнішій козацькій церкві відслужена Божественна літургія

14 жовтня — день свята Покрова Божої Матері та день Українського козацтва.
З нагоди свята була відслужена Божественна літургія в найдревнішій козацькій Свято-Покровській церкві (1606 р., з с.Острійки Білоцерківського району), яка знаходиться в музеї під відкритим небом Національного етнографічного музею «Переяслав», що в м.Переяславі-Хмельницькому Київської області.
Богослужіння очолив намісник Свято-Вознесенського чоловічого монастиря м.Переяслава-Хмельницького архімандрит Аркадій (Демченко).
В храмі молилися парафіяни, керівництво та працівникі музею, козацька старшина Українського реєстрового козацтва, діти.
Після закінчення Літургії була відслужена заупокінйа літія за спочилим Михайлом Івановичем Сікорським, Героєм України, який все своє життя присвятив музейній справі, доклав багато зусиль для процвітання Переяславського краю. Михайло Іванович відійшов у вічність 21 вересня 2011 року.
Того ж дня на площі перед Покровською церквою відбувся урочистий захід за участі козацької старшини Українського реєстрового козацтва. Архімандрит Аркадій звернувся до присутніх з промовою, привітав зі святом та передав зібранню вітання Його Блаженства, Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира. Під час заходу відбулась посвята в козаки, берегині та козачата. Всі, хто прийняв присягу, а таких налічувалось біля двохсот осіб, отримали у благословення від отця намісника іконку Божої Матері та молитвослов.