Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

12.10.2011. ПОЛТАВА. Освячено тимчасовий храм в родинному маєтку М. В. Гоголя

За благословення архієпископа Полтавського і Миргородського Филипа, було закінчене упорядкування та звершене освячення тимчасового храму на честь Різдва Пресвятої Богородиці, поблизу зруйнованого храму родини М.В. Гоголя в селі Гоголеве, Шишацького району.
Перевезення та упорядкування відбулось за підтримки генерального директора « Агрофірми ім. Довженка» Віктора Миколайовича Скочка. Освячення звершив благочинний Дикансько-Шишацького округу протоієрей Богдан Брянчик у співслужінні настоятеля храму Різдва Богородиці села Гоголеве священика Георгія Піщанського та клірика храму Різдва Богородиці селища Шишаки священика Олександра Мніха.
По завершенні освячення храму, з вітальним та повчальним словом до присутніх звернувся протоієрей Богдан Брянчик, закликавши людей не бути байдужим до справи відбудови храму, а прикласти всіх зусиль аби відродити храм Божий, в цьому селі, та в своїх душах.
Після цього до громади звернувся присутній на освячені голова райдержадміністрації Шишацького району В’ячеслав Анатольович Білаш, зауваживши, що цього дня для села, в якому проживала сім’я Гоголів, відбулася важлива подія, яка повинна покласти початок у справі відновлення православної віри та традицій в Гоголевому.
Прес-служба Полтавської єпархії УПЦ