Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

12.10.2011. БІЛА ЦЕРКВА Пройшов форум батьківських комітетів шкіл

7 жовтня 2011р. у Білоцерківській школі №16 відбувся форум батьківських комітетів шкіл Білої Церкви. В ньому взяли участь більше 300 делегатів. З благословення Високопреосвященнішого Митрофана, архієпископа Білоцерківського і Богуславського, клірик Спасо-Преображенського кафедрального собору протоієрей Валерій Яблонський взяв участь у проведенні форуму.

Форум відкрила Щербань Л. О., вона привітала учасників широкого зібрання і з задоволенням відмітила, що переповнений зал яскраво свідчить про те, що нам не байдужа доля наших дітей і майбутнє підростаючого покоління. Активну позицію Батьківських комітетів в організації навчального процесу та в поліпшенні матеріальної бази шкіл міста відзначив начальник управління освіти Петрик Ю. Ф. ”Саме тісна співпраця педагогів і батьків є запорукою того, що Біла Церква займає 1-ше місце в галузі освіти в Київській області”, — сказав він, а також наголосив на особливій ролі батьків у вихованні дітей, у моральному та духовному їх становленні. З великою увагою присутні вислухали розповідь представника руху «Батьківська держава» з Києва Друзя І.М. Особливе зацікавлення залу викликала критика сучасної гендерної програми, яку хочуть нав’язати українським школам.

Не менш жвавий інтерес викликали і виступи: психолога Федорченко Н. М. на тему «Портрет сучасної молоді», лікаря педіатра Устинову О.С. про стан здоров’я дітей шкільного віку, які проживають в нашому місті, протоієрея Валерія Яблонського про батьківську владу в родині. Приємно, що проблеми сучасної школи цікавлять не лише педагогів і батьків а й місцевих депутатів та широку громадськість. В роботі форуму взяли участь депутати міської ради Людмила Дригало та Сергій Істомін, а також представник громадського руху «Твереза Біла Церква» Гончар А.А., виконавчий директор “Благодійного фонду Костянтина Єфименка” Ткач О.Д., голова Білоцерківського “Дитячого фонду” Любов Похила та інші. Результатом праці поважного зібрання стала прийнята резолюція: Проект резолюції форуму батьківської громадськості м. Біла Церква

1. Поновити Угоду про співпрацю між управлінням освіти і науки Білоцерківської міської ради, Асоціацією батьківської громадськості міста Біла Церква та міською радою учнівських депутатів у галузі виховання дітей та молоді, організації освітнього процесу, позашкільного і громадського життя, дозвілля і оздоровлення, захисті прав та інтересів учнів, педагогів, батьків, організаційній, інформаційній, соціальній, фінансово-економічній підтримці системи освіти міста.

2. Забезпечити активну участь батьківської громадськості у підготовці і прийнятті перспективних довгострокових проектів і програм розвитку освіти в місті, введенні варіативних навчальних, просвітницьких програм шляхом створення спільних аналітичних (із залученням фахівців) і робочих груп, проведення дискусій, круглих столів, конференцій, вивчення громадської думки.

3. Сприяти створенню в закладах освіти міста комфортних безпечних умов для навчання та виховання дітей, ведення обов’язкової шкільної форми для учнів та відповідного «дрескоду» для вчителів, збереження та зміцнення здоров’я учасників навчально-виховного процесу, організації змістовного дозвілля дітей, розвитку їх творчих здібностей.

4. Взяти під контроль якість харчування дітей, умови навчання учнів, розумове та фізичне навантаження підлітків.

5. Сприяти розробці та впровадженню в практику роботи закладів освіти програм з популяризації традиційних для України сімейних, моральних і духовних цінностей, протистояти введенню ювенальної юстиції та інших форм, спрямованих на підрив пріоритету батьківського виховання та сімейних цінностей.

6. Проводити постійну просвітницьку роботу серед батьків, спрямовану на покращення виховання дітей у сім’ях через проведення масових заходів у школах, розповсюдження педагогічної літератури для батьків, започаткування постійної сторінки в міській пресі.

7. Започаткувати практику відвідування сімей, у яких діти потребують допомоги, спільно з класними керівниками, соціальними педагогами, практичними психологами.

8. Посилити контроль за виконанням рішення Білоцерківської міської ради № 266-11-6 від 18.08.2011р. «Про визначення місць, вільних від продажу алкогольних та тютюнових виробів» та за дотриманням заборони продажу будь-яких видів алкогольних напоїв, тютюну дітям та підліткам, куріння дітей та дорослих на території навчальних закладів. Підтримати ініціативу громадської організації «Твереза Біла Церква» щодо обмеження продажу алкогольних напоїв у вечірній та нічний час.

9. Підтримати звернення Всеукраїнського батьківського форуму до Президента України, голови Верховної Ради України, Міністра освіти і науки.

10. Підтримати пропозицію Л.Б. Дригало про заборону нічних клубів (або винесення їх за межі міста).

Головою Асоціації батьківської громадськості міста було обрано Таланчука Г., а його заступником Фурдіяку М. В.