Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

07.10.2011. ВІННИЦЯ. У обителі відзначили свято Барської ікони Пресвятої Богородиці

1 жовтня у Барському скиту Браїлівського жіночого монастиря міста Бар відбулися урочистості на честь головної святині обителі – чудотворної Барської ікони Пресвятої Богородиці.
Божественну літургію звершив митрополит Вінницький і Могилів-Подільський Симеон. Богослужіння відбулося на місці, де з часом буде побудований собор на честь Барської ікони Пресвятої Богородиці. Разом з владикою Симеоном у літургії взяли участь близько семи десяти священиків з Вінницької та Тульчинської єпархії.
По завершенні богослужіння митрополит Симеон привітав настоятельку Браїлівської обителі ігуменю Антонію з сестрами зі святом, яке відзначається вперше після того, як Барська ікона була перенесена з парафіяльного Свято-Успенського храму міста Бар до Барського скита.
Владика також освятив новозбудований монастирський корпус, до якого вже 14 жовтня заселяться перші монахині. Після богослужіння та освячення сестри почастували духовенство та паломників, яких зібралося більше восьми сотень, смачною монастирською трапезою. Прес-служба Вінницької єпархії