Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

06.10.2011. ОДЕССА. Проекты епархии стали открытием фестиваля православных СМИ

Как мы уже сообщали, делегация Одесской епархии приняла участие в IV Фестивале православных средств массовой информации. Вот что сообщается об этом на официальном сайте Фестиваля (цитируем в сокращении):
«БАЛАКЛАВА. Відкриття IV Фест ЗМІ: в Одесі та Бердянську – нові медіа-проекти…
…Вечір другого дня фестивалю був присвячений презентаціям креативних та сміливих творчих рішень діяльності церковних інформаційних структур. Свої проекти представляли єпархіальні інформаційні відділи.
…Одеська єпархія зробила відеопрезентацію про діяльність прес-служби. У фільмі розповідається про спільні з телерадіокомпанією «Глас» проекти: «Телевізійний єпархіальний огляд»; програми «ТЕО», «Credo», «Открытая студия». Надзвичайне зацікавлення викликала телевізійна программа «Богослужебная энциклопедия», яку готують і знімають за допомогою спеціалістів «Гласу» студенти Одеської духовної семінарії.
Це дає можливість семінаристам випробувати себе у журналістській справі. У фільмі розповідається також про інтернет-проект Одеської єпархії «Православна Одеса» і видавничу діяльність відділу. Заступник керівника прес-служби Одеської єпархії Дмитро Півень розповів про деякі перспективи діяльності, а саме: налагодити співробітництво з усіма ЗМІ не лише на рівні обласного центру, а і в районах.
Для цього — підготувати мережу власних кореспондентів і ввести курс навчання майбутніх пастирів основам взаємодії зі ЗМІ. Протоієрей Максим Омельченко запросив до співпраці і запропонував допомогу прес-службам інших єпархій. Учасники фестивалю були вражені кількістю і високою якістю представлених проектів».